Litt historie

Jeg overtok garden etter  min far i 2008 – han døde i april dette året.

Det har «i alle år» vært sauer på garden og da jeg var liten jente var det også noen få melkekyr – jeg fikk være med å separere melken…noe som var både stas og fasinerende å se hvordan fløten kom ut for seg selv… Jeg har ennå separatoren stående i kjelleren! :-D

Jeg bor i huset hvor min far vokste opp og min farmor levde til hun døde i 1995. Det året var jeg på et utvekslingsprogram og arbeidet på en «melkefarm» i Wisconsin Dells i Wisconsin, USA.

Min far sluttet med sauer og alt annet dyrehold…enn hund…i 2007. Jeg visste da ikke helt når – eller om – jeg kom til å drive garden med dyr. Men i 2010 kjøpte jeg tre kastrerte bukker av rasen «Boergeit». Jeg hadde sett disse dyrene på et jorde i Eiken – på vei til Kristiansand – og klarte liksom ikke å glemme de… ;-) Jeg sporet opp bonden Jostein Sindland og kjøpte som sagt disse bukkene. Allerede samme høst ville jeg ha flere geiter og kjøpte noen hodyr av Jostein – noen drektige-andre ikke. Våren 2011 ble de første kjeene født på Haugen – 6 stykk ble det. Det var Anders, Anja, Arvid, Astrid, Anni og Anna. Anders og Arvid lever ikke lenger, men alle de 4 geitene gjør det.

 

 

Legg igjen en kommentar

Litt om geiter…